Koptekst Glastastisch

Over Ons.

Glastastisch is zo'n 15 jaar actief innovatief bezig geweest in de glaswereld. Een voorloper van Glastastisch was JustDo It, ook daarmee zo'n 10 jaar o.a. met glas bezig geweest. De naam Just Do It is destijds veranderd in Glastastisch om duidelijker naar voren te brengen waarmee we ons bezig hielden. Later zijn er weer wel wat activiteiten bijgekomen die we en passant meenamen in het werk, zoals: beletteren, kozijnen plaatsen, kleine bouwklussen en dergelijke.

 In al die jaren heb ik met grote teugen mogen genieten van al het fraaie werk dat ik heb mogen maken in opdracht van onze klanten. Waarvoor een groot woord van dank. 

In de loop van deze jaren werd al wel steeds duidelijker dat het werk mij persoonlijk te zwaar zou gaan worden. Het lichaam bleef echt (soms ver) achter bij hetgeen de geest nog voornemens was allemaal te doen. Eerst heb ik getracht om mijn glaswerkzaamheden te minderen, zodat het lijf ontlast werd. Maar minderen van werk dat je vol passie doet is net als minderen met roken. Het is echt niet te doen! Je doet het óf met volle overgave óf je stopt, maar dan ook volledig en resoluut. 

Op dat punt was Glastastisch begin 2017 aangeland. Alle (glas)activiteiten zijn ondertussen beëindigd. Er zijn nog wat laatste materialen te koop zoals genoemd op de homepage. Neem gerust contact met mij op. Resoluut stoppen is dan ook écht stoppen. Het lijf viert op de achtergrond een feestje!

Ben ik dan ook voornemens om al voor te sorteren op een leven als pensionado? Nee, zeker niet. Mijn lijf kan het (veelal zwaardere) glaswerk niet meer aan, maar de geest wil zeker verder met activiteiten. Ik ben gaan varen. Varen in de breedste zin des woords. Mezelf verhuren als schipper/kapitein op bijvoorbeeld rondvaartboten en binnenschepen. Maar ook ga ik pleziervaarten verzorgen voor kleine gezelschappen. Dit alles onder de handelsnaam Ervaaren.

 Daarnaast heb ik mijn bezigheden met Webtastisch. Webtastisch is een bedrijf dat zich bezighoudt met het maken van websites en webshops in Joomla voor o.a. ZZP'ers, kleine zelfstandigen, maar ook voor verenigingen e.d.. De werkzaamheden voor Webtastisch zijn voor het lijf veel beter en zijn ook veel langer vol te houden.

Een leven stilletjes achter de geraniums zie ik dus echt niet voor me. Helaas voor velen wel een leven zonder glaswerkzaamheden!

 

 Johan van Meel

 

Lijfspreuk: You're the master of your own destiny.

 

Afdrukken E-mailadres